Email: physicskhu1@gmail.com

«همایش ملی رصدخانه‌های ایران» برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1398/10/1 | 
به گزارش روابط عمومی همایش ملی رصدخانه‌های ایران چهارشنبه ۲۷ آذر ۹۸ با حضور جمعی از استادان، صاحب‌نظران، دانشجویان و علاقه‌مندان حوزه نجوم رصدی در سالن ابوریحان دانشگاه خوارزمی در تهران برگزار شد. این همایش که حمایت مادی و معنوی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، رصدخانه‌ی ملی ایران، سازمان فضایی ایران، انجمن فیزیک ایران، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی(IPM)، و انجمن نجوم ایران را به همراه داشت، با سخنان دکتر جمشید شنبه‌زاده معاون پژوهشی دانشگاه خوارزمی آغاز شد. وی ضمن خوش‌آمدگویی به استادان، صاحب‌نظران و دانشجویان شرکت کننده در همایش با قدردانی از دانشکده‌ی فیزیک برای برگزاری نخستین همایش ملی رصدخانه‌های ایران در دانشگاه خوارزمی، ابراز امیدواری کرد که این رویداد بستر مناسبی برای فعالیت‌های هدفمند و همکاری‌های بین دانشگاهی و رصدخانه‌های ایران را فراهم آورد. 
در ادامه دکتر فرزان مومنی، مدیر گروه نجوم دانشگاه خوارزمی  و دبیر علمی همایش، سخن خود را با گرامیداشت و تقدیر از زنده یاد دکتر احمد کیاست پور پیشکسوت نجوم و اپتیک ایران آغاز کرد و سپس گزارشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی و داده‌های رصدی گروه نجوم دانشگاه خوارزمی ارائه داد.
از جمله برنامه‌های همایش، سخنرانی‌های کلیدی صاحب‌نظران نجوم رصدی، ارائه مقاله‌های برگزیده، ارائه پوستر مقالات، نمایش آثار عکاسان نجومی و میزگرد تخصصی بود. سخنرانان کلیدی همایش آقایان دکتر خسروشاهی رئیس رصدخانه ملی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، دکتر براری معاون وزیر و رئیس سازمان فضای ایران، دکتر بهمن آبادی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، دکتر مصلح رئیس رصدخانه ابوریحان بیرونی و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، دکتر عابدی رئیس رصدخانه دکتر مجتهدی دانشگاه بیرجند و حجت الاسلام والمسلمین تقدیری رئیس مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) بودند که پس از سخنرانی خود به پرسش‌های حاضران در سالن پاسخ  دادند.
در بخش نشست تخصصی که با حضور آقایان دکتر خسروشاهی، دکتر بهمن آبادی، دکتر مصلح، دکتر عابدی و با مدیریت آقای دکتر راهور رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف با موضوع چالش‌های پیش روی رصدخانه‌های ایران برگزار شد، مباحث مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که از جمله آن می‌توان از پیشنهاد برگزاری کارگاه‌های آموزشی شیوه‌های دسترسی به داده‌های نجومی رصدخانه‌های معتبر دنیا و روش درست و قابل اطمینان بهره‌گیری از آن‌ها برای  دانشجویان و علاقه‌مندان، اهمیت کار با داده‌های کلان (big data)، بازنگری و توجه بیش‌تر به دروس نجوم در سطح کارشناسی و همچنین لزوم ایجاد شبکه سراسری رصدخانه‌های کشور و همکاری هرچه بیش‌تر رصدخانه‌ها با یکدیگر یاد کرد. 
در انتهای این بخش دکتر کنجوری معاون پژوهشی دانشکده فیزیک از آمادگی این دانشکده برای همکاری در ایجاد این شبکه سراسری خبر داد.
در پایان پس از قدردانی دکتر سعید توسلی دبیر اجرایی همایش و دکتر محمدعلی گنجعلی رئیس دانشکده فیزیک از عوامل اجرایی، به شرکت کنندگان و سخنرانان همایش گواهینامه اهدا شد.




CAPTCHA

دفعات مشاهده: 21428 بار   |   دفعات چاپ: 852 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر