دانشکده فیزیک- پژوهشی
گزارش بازدید علمی- تخصصی دانشجویان دانشکده فیزیک از مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN)

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/6/18 | 
گزارش بازدید علمی- تخصصی دانشجویان دانشکده فیزیک از مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN)

در تاریخ 13 شهریور 1402، مصادف با روز علوم پایه، تعدادی از دانشجویان مستعد دانشکده فیزیک در یک بازدید نیمروزی از مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) از نزدیک با امکانات و دستاوردهای این مرکز آشنا شدند.

این برنامه که توسط دانشکده فیزیک و با همکاری بنیاد ملی نخبگان استان البرز انجام پذیرفت، در راستای برنامه راهیان پیشرفت و با هدف آشنایی دانشجویان مستعد با مراکز تحقیقاتی و صنعتی،  ایجاد ارتقاء و خودباوری و نیز آشنا نمودن دانشجویان با محققان و صاحب نظران در زمینه فیزیک اپتیک و لیزر، حالت جامد، نانوفیزیک و فیزیک پلاسما برگزار شد.
تعداد 15 نفر از دانشجویان مستعد و علاقه مند رشته ی فیزیک در مقاطع مختلف که در فراخوان این بازدید ثبت نام کرده بودند، با همراهی دکتر حاجی شریفی  معاون پژوهشی دانشکده، دکتر حیدری عضو هیات علمی و خانم دکتر مدنی کارشناس دانشکده فیزیک، و دو نفر از کارشناسان بنیاد ملی نخبگان استان البرز تیم این بازدید را تشکیل می دادند.

در ابتدای بازدید تعدادی از کارشناسان مرکز، ضمن بیان اینکه ستاد نانو در ابتدای شهریورماه ۱۳۹۶ مطابق با برنامه ده ساله دوم خود (چشم‌انداز ۱۴۰۴) و با هدف توسعه اقتصاد مبتنی بر فناوری نانو در صدد برآمد تا «مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی»، (Industrialization Center for Applied Nanotechnology) یا به اختصار ICAN را با حضور تجهیزات و ماشین‌آلات نیمه‌صنعتی از پلتفرم‌های برگزیده حوزه فناوری نانو راه‌اندازی نماید، توضیحاتی را در زمینه ی اهداف این مرکز بیان نمودند که از جمله ی این اهداف می توان به فراهم کردن شبکه ای از تجهیزات، زیرساخت های صنعتی و تخصصی، راهنمایی و همراهی با صاحبان ایده در مسیر تبدیل ایده به محصول، حمایت مالی از طرح ها و ایده های با قابلیت ایجاد محصول فناورانه، شناسایی مشکلات صنعتی و ایجاد زمینه مناسب جهت رفع آنها از طریق همکاری فناورانه میان صنعت و صاحبان فناوری، امکان برقراری ارتباط و شبکه‌سازی میان سرمایه‌گذاران و افراد متخصص و ایجاد بستری برای اجرای نوآوری با از میان برداشتن فاصله میان صاحبان صنعت و ایده اشاره کرد.

در ادامه، بازدیدکنندگان از پلتفرم های مختلف این مرکز از جمله بخش های آزمایشگاه زیرساخت های اولیه، دستگاه تصفیه ی فاضلاب پلاسمایی، دستگاه چاپ پلاسمایی، دستگاه های مرتبط با کاربرد پلاسما جت در بحث الیاف، پلاسما پلایدینگ، سیر پیشرفت دستگاه های نانوالیاف مورد استفاده در صنایع فیلتراسیون، کارگاه خردایش و آسیاب های High energy و super high energy، دستگاه اسپارک پلاسما زینتریگ (SPS)، دستگاه های الکتروریسی تک پمپ، دو پمپ و غوطه وری آزمایشگاهی، دستگاه های رسوب دهی شیمیایی از فاز بخار (CVD)، کندوپاش مغناطیسی با منابع RF و DC، لایه نشانی با تبخیر حرارتی به روش DC و e-beam  بازدید کرده و با امکانات و آخرین دستاوردهای این مرکز آشنا شدند.

در بخشی از بازدید نیز علاقه مندان از شبکه باطری ایران بازدید کرده و توضیحاتی در خصوص سپراتورهای باطری لیتیوم- یون و مشکلات و موانع موجود در مسیر آن توسط کارشناس مربوطه ارائه گردید.

در پایان بازدید و پس از صرف ناهار،گفتگوهایی درخصوص نحوه تبادل امکانات و دانش و ایجاد هم افزایی و انتقال تجربیات فی مابین دانشکده فیزیک دانشگاه خوارزمی و مجموعه ی شتابدهنده آیکن انجام پذیرفت که از نکات برجسته این بخش می توان به اعلام آمادگی مجموعه جهت حمایت 200 میلیون تومانی از توسعه محصولات و ایده های مبتنی بر نانو مواد، نانو الیاف، نانو پوشش، اولتراسونیک و نانوکویتاسیون، پلاسمای سرد و چاپ سه بعدی اشاره نمود.



 
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده فیزیک:
http://khu.ac.ir/find-90.27429.69528.fa.html
برگشت به اصل مطلب